Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2013. április 1., hétfő

MI LEHET AZ OKA A PATTANÁSNAK AZ ARCON

Sokszor előfordul, hogy egy-két pattanás, vagy bőrhiba előfordul arcunkon. Ennek több oka is lehet. Néhány előfordulási lehetőséget szeretnék mutatni nektek.


A rajzot smink tervhez készítette Artlover1 - 2: Emésztőrendszer - Egyél kevesebb feldolgozott vagy finomított élelmiszert, csökkentsd a zsír mennyiségét, diétázz, fokozd a vízfogyasztást és fogyassz természetes hűtést arcodon, mint az uborka.

3: Máj - Hagyd ki az alkoholt, zsíros ételeket és tejtermékeket. Ez az a zóna, ahol az élelmiszer-allergia is először látható lesz a bőrön, így vessünk egy pillantást rá. 
Mindezek mellett, egy 30 perces könnyű testmozgás minden nap, és a megfelelő alvásidő, és így a máj megpihenhet, regenerálódhat.

4 - 5: Vese - Bármi elváltozás a szem körül (beleértve a sötét karikák) a kiszáradás jele lehet. Igyál sok folyadékot!

6: Szív - Ellenőrizd a vérnyomásod (az enyém kissé magas) és a B-vitamin szintet.
 Csökkentsd a bevitt fűszeres vagy csípős ételeket, tedd le a húst, és legyél minél többet a friss levegőn Ezen kívül nézesd meg a koleszterinszintet, fogyassz sok olajos magot, dióféléket, avokádót-, halat, és lenmagot. Továbbá, mivel ez a terület csordultig tele kitágult pórusokkal, ellenőrizd, hogy a smink szereid nem lejárt szavatosságúak-e, vagy nincs-e a bőröd eltömődve.
.
7 - 8: Vese – Sok folyadékot kell fogyasztani. És tedd le a szénsavas italokat, kávét az alkoholt, mivel ezek hatására a további kiszáradást idézel elő.

9  - 10: Légzőszervek – Dohányzás és allergia a probléma ezen a területen. Ha ezek egyike sem vonatkozik rád, akkor ne hagyd, a tested túlmelegedését, sokkal több hűtő élelmiszert fogyassz! Pl . uborka, valamint csökkenteni kell a cukor fogyasztást, és minél többet a friss levegőn tartózkodni. Szintén folyamatosan figyeld a tested.  Kevesebb legyen a savasodást előidéző étek fogyasztásod (hús, tejtermékek, alkohol, koffein, cukor), és adj több lúgosító ételt szervezetednek, mint a zöldségek, és a búzafű lé.
A másik dolog, hogy a legtöbb esetben felejtsük el - a piszkos mobiltelefonokat és a párnákat, mert mind a kettő felelős az akne kialakulásáért, és ez az a terület, amit ezek befolyásolnak a legjobban!

11 - 12: Hormonok - Ez az a zóna, ahol a stressz és hormonális változások mutatkoznak. És miközben mindkettő néha elkerülhetetlen, akkor csökkenthetjük hatásukat leginkább, ha megfelelő időt fordítunk az alvásra, 2-3 liter vizet iszunk, sok  leveles zöldséget fogyasztunk, és a bőrünket lelkiismeretesen tisztán tartjuk.
Egy másik lehetőség, hogy a pattanások ezen a területen azt jelzik, ha peteérése van.

13: Gyomor – Elegendő legyen a rost bevitel, csökkentsd a toxin túlterhelést és igyál gyógyteákat, hogy segítse az emésztést.

14: betegség - itt lehet a jele annak, hogy a szervezeted küzd a baktériumokkal, hogy elkerüljön valamilyen betegséget. 
Adj neki egy kis szünetet, jót tehet ilyenkor a jóga,igyál sok folyadékot, tartózkodj minél többet friss levegőn.

Azonban nem minden esetben vannak így a dolgok, lehet, hogy nincs semmilyen betegség a dolgok mögött, csupán egy apró szösszenet, és a bőr reakcióba lép, egy pattanást eredményez, de akár egy cseppnyi parfümtől rendbe is jön.
Így tehát ne következtessünk semmi rosszra, ha néha egy-egy hiba előfordul arcunkon.  

Nincsenek megjegyzések: