Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2013. június 18., kedd

Fügefalevél a gyógyítás szolgálatábanAz egészség megőrzése, helyreállítása nem áll tőlem távol. Gyermekként ápolónő szerettem volna lenni, de a vértől való irtózásom megakadályozott ebben. Fügebokrom több mint 10 éve van, és a fügét imádom. A párom és a fiam csak ha valami finomság készül belőle akkor eszi meg. Viszont nagyon új a számomra az a fügelevélből készült tea, és egyéb gyógymód, ami a facebookon terjed.
Néhányat közüle ki is próbáltam. A magas vérnyomás elleni teát, valamint a gyomorsavam miatt ittam még a fügefalevélből készült teát.
Szeretném, ha olyanok is olvashatnák, akik nem járnak a közösségi oldalakra, ezért adom közre.

A forrás: dr.tihanyi.hu
A fügelevél a cukorbetegség gyógyításáról a legismertebb, de sok egyéb felhasználási lehetősége is van. Alkalmazható hörghurut, genitális szemölcsök, májzsugorodás, magas vérnyomás, bőr problémák és fekélyek kezelésére is. A legtöbb füge levelet tartalmazó orvosság annak levét vagy a fa nedveit használja. A füge tinktúrát vagy borogatást azonnal fel kell használni és naponta frissen készíteni.
A fügelevél Anti-diabetikus tulajdonságokkal rendelkezik, fügelevél kivonat alkalmazása mellett kevesebb inzulin beadására lehet szükség. A cukorbetegnek ébredés után, a reggelivel együtt kell bevennie a kivonatot. Felforralhatjuk frissen, szűrt vízzel és ihatjuk teaként.
A füge az egyik legjobb rost és kalciumforrás. Tartalmaz antioxidánsokat és hashajtó hatása van. Ezen kívül található benne , magnézium, réz, mangán, kalcium, A-, B-, C- és K-vitamin, folsav, nátrium és cink. 
Kálium és rosttartalmának köszönhetően segít stabilizálni a vérnyomást. Anti diabetikus és daganatellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. A benne található kalcium, kálium és oldható rostok segítenek a koleszterin csökkentésében. A füge elősegíti a jó alvást és véd az álmatlanság ellen. 
Növeli az energiát, támogatja a csontok erősségét, hashajtó hatása miatt alkalmas székrekedés kezelésére. Leveleit pépesítve pattanás és mitesszer elleni bőrtisztítóként használható. Csökkenti a gyomorsav mennyiségét, így kiváló terhes nőknek. Elősegíti a hosszú élettartamot és jó egészséget.
A fügelevél felhasználása:
Hörghurut – Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.
Szív- és érrendszeri vagy daganatos betegségek – Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.
Genitális szemölcsök – használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.
Aranyér – a már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.
Magas vérnyomás – készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.
Gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök és kelések - használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.
Övsömör – 3-4 levélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Áztassunk be egy rongyot és mossuk át az érintett területeket. 

Fekély – rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.


Nincsenek megjegyzések: