Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2012. augusztus 29., szerda

Hogyan használhatók még a fehérjeporok.


A fehérjeporok a diéta része. Ha csak egy étkezést helyettesítünk a belőlük készített turmixszal, már sok kilótól megszabadíthatjuk magunkat. Emellett a szervezetünk nem fog a fehérje megvonása miatt hiányban szenvedni.
Azon kívül sok-sok mindenre használhatjuk még.
Az általam tett kutatások szerint jót teszünk vele. Bár nagyon sok ellentmondás is létezik. De hát ettől vagyunk különbözőek, hogy nem mindenben egyezik meg a véleményünk. Egy olyan oldal található itt, amely velem ért egyet, és magyarázattal is szolgál, hogy miért. Olvasd el, hiszen Ő jobban ért ehhez mint én.
Most álljon itt néhány példa arra, mi mindenre is jó még a fehérjepor.

1.Muffinok : 
Próbáljuk meg alacsony cukortartalmi és magas fehérje tartalmú muffinok készítésénél.
1 csésze szójatej (lehet mással is)
1 tk almaecet
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1/2 csésze fehérje por
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 tk fahéj
1 tk vanília kivonat
1/3 csésze repceolaj
1/3 csésze cukor
1 1/2 csésze fagyasztott áfonya
Természetesen ez a recept variálható, az ízlésünknek megfelelően.

 2. Palacsinta : 
Egy édes reggeli, esetleg desszert.  Egészségesebb lehet a proteintől
Vastagabb amerikai típusú palacsinta. Gofri sütőt is használhatunk, ha van.

2 csésze zabliszt.
1 csésze túró
1 csésze tojásfehérje
1 csésze zsírmentes joghurt
60 g fehérje por (íz választható)
1 evőkanál sütőpor 
1 teáskanál só


Mindent rakjunk egy tálba, és bot mixerrel keverjük simára. Pihentessük fél, egy órát és olajozott serpenyőben süssük meg mindkét oldalát aranysárgára.

3. Pudding : 
Hozzávalók
1 csomag cukormentes főzésnélküli pudingpor
500 ml zsírmentes tej
60 g fehérjepor

Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk tíz percet pihenni.

4. Turmixokat : 
Keverjünk egy evőkanállal a turmixunkhoz . 

5. Sütemények :
 Akár a felét is helyettesíthetjük a lisztnek fehérjeporral, csupán fél csészényi folyadékkal többet használjunk. A cukor mennyiségét viszont csökkenthetjük akár a felére is.

 6. desszert karamell helyett:
 240 g tejsavó por, 1 csésze zabpehely, 1 csésze sovány tej
Keverjük össze a hozzávalókat tegyük egy tálra, simítsuk el és tegyük hűtőbe. Amikor megdermed, 8 részre vágjuk. Egészséges snack karamell helyett.

7. Joghurt : 
Keverjük 1-2 adagolókanál protein port a kedvenc joghurtunkba! Fokozzuk tovább: dió, gyümölcs, csokoládé chips ... 

8. Tej shake : 
Keverjünk össze 1 csésze sovány tejjel, vagy rizs- esetleg mandulatejjel, 6 jégkockát és 1-2 evőkanál fehérje por egy mixerbe.  Ha a krémesebb turmixot kedveljük, használjunk jégkockából készült tejet! 

9. Kávé : 
Készítsünk egy egészségesebb jéghideg italt, csokoládés frappucino-t
Hozzávalók
1 evőkanál/teáskanál instant kávé granulátum
3/4 csésze sovány tej
1/4 csésze folyékony Belga csokoládé
1 evőkanál csokoládé ízű fehérjepor
10 jégkocka

Minden hozzávalót tegyünk egy mixerbe és keverjük simára. A kávé mennyisége attól függ, mennyire szeretjük kávésan.
 
10. Zöldséggel ízesített tésztákba, süteményekbe : 
500 g sütőtök reszelve
2 csésze liszt
3/4 csésze agávé szirup
4 tojás
2/3 csésze tojásfehérje
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
3 evőkanál fehérjepor

Keverjük össze a hozzávalókat, és öntsük egy olajozott sütő edénybe, süssük 180 fokon 60 percig.

11Jégkrém : 
Mixeljünk össze 400 ml görög joghurtot 2-3 evőkanál fehérjeporral.
Keverjük simára, majd fagyasszuk. 20 percenként keverjük meg, amíg a kívánt fagyosságot el nem éri.

12. kekszek :  
Hozzávalók
2 csésze ropogós mogyoró vaj
3-4 evőkanál fehérje por (csokoládé vagy vanília),
2 érett banán tört
2 evőkanál lenmag (használjunk frissen őrölt lenmagot)


A hozzávalókat keverjük össze. A keverékből dió nagyságú golyókat formálunk és fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt legalább 2 órával készítsük el.




Nincsenek megjegyzések: