Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2012. augusztus 13., hétfő

Mire jó még a fogsor tisztító tabletta?





A WC tisztítására kiválóan alkalmas. Csak dobjon a WC csészébe 2-3 tablettát, hagyja 10-15 percig dolgozni, majd öblítse.

A hőálló üvegedényekben ha leégett valami, ismét ragyogó tiszta lesz, ha a fogsor tisztítót meleg vízzel feloldjuk, és fél- egy óra  hosszat áztatjuk az edényt..
A kerámia és üvegedényekről eltünteti a foltokat. Töltsük fel vízzel, és dobjunk bele egy tablettát, hagyjuk ázni 15 percig.

Ha eldugul egy lefolyó, csak morzsoljunk szét egy tablettát, szórjuk a lyukba, és folyassunk rá forró vizet.

A teás- és kávéskannából az ásványi lerakódásokat, és a foltokat úgy távolítjuk el, hogy teletöltjük a kannát, és két tablettát oldunk fel benne. Hagyjuk egy éjszakán át ázni, majd alaposan kimossuk mosogatószeres vízzel

Vér, vagy csokoládéfoltot fehér anyagból eltávolíthatunk, ha 5 liter vízben feloldunk 2-3 tablettát. és 30 percig áztatjuk benne a foltos textilt. Színes anyagon ne alkalmazzuk!!!

Az eltömődött zuhanyfejet vegyük le és áztassuk néhány órát vízben, amiben 3-4 tablettát oldottunk fel.
Ha próbáltad már ezeket, vagy valami másra használtad már a fogsortisztító tablettát, szívesen veszem, ha megosztod a tapasztalatodat velem, és másokkal.


És még valami, ha rúzsfoltos lesz egy ing, vagy bármi más mosható anyag, legkönnyebben úgy távolítható el a folt, hogy alaposan befújjuk hajlakkal, hagyjuk állni 10 percig, majd egy nedves ruhával, vagy szivaccsal távolítsuk el a foltot, és a szokásos módon mossunk ki a maradék foltot és spray-t is.




Nincsenek megjegyzések: