Gazdálkodj okosan lépésről, lépésre

2012. június 7., csütörtök

Szabaduljunk meg a hangyáktól






Ez egy csodarecept, amit már évek óta használunk, és most szeretném, ha mások is tudnának róla, és használnák.
Az ember keresi a megfelelő megoldásokat, és nem hiszem, hogy bárki is szívesen költene kemény ezreket arra, hogy megszabaduljon a hangyáktól és csótányoktól, ha ezt pár száz forintból is megteheti. 
Általában 3-4 nap alatt eltűnnek a környékről is, így bátran ajánlom mindenkinek. 
Elkészítése nagyon egyszerű, a hozzá használt bóraxot a gyógyszertárakban lehet beszerezni. 
Persze nem minden gyógyszertárban, tapasztalatom szerint nem elég rugalmasak a gyógyszertárak, legalább is nálunk nem azok. Néznek rám, hogy miért is járok a nyakukra hol ilyen, hol olyan kéréssel, mikor ők nem szívesen mérnek, nem szívesen adnak vegyszert halandó ember kezébe. Erről azt hiszem kár is többet írni. Sajnos a vidéki városokban egy esetleg két patika található, és azok is zömében a múlt században végzett gyógyszerészek kezében, akik az akkor tájt elfogadott, ne adj semmilyen vegyszert az emberek kezébe, mert esetleg maguk is megcsinálják azt, amit drága pénzért mi is megcsinálhatunk nekik.
Szóval ajánlom, hogy igen is készítsük el a magunk zöld, vagy éppen kicsit zöld csapdáit, hogy a komoly gázok és egyéb ki tudja milyen mérgező anyagoktól mentesek legyünk. 
Most kísérlem meg a Naturland bóraxos vizes oldatával elkészíteni ezt a csapdát, ha beválik fogok megjegyzést tenni ennél a posztnál.


Hozzávalók
o    1 csésze cukor
o    3 evőkanál bórax
o    3 csésze meleg víz
o     
Elkészítése:

1.    Keverjük össze a cukrot a bóraxal.
2.    Adjuk hozzá a meleg vizet lassan, keverés közben, így nem lesz csomós.
3.    Tegyük egy üvegbe.
4.    Ha kész, tegyünk az üveg tetejére egy vattagolyót, vagy esetleg vattalabdát, lehetőleg gyapotból készültet, hogy töltse ki az üveget. A gyapot telítődik, ezáltal a felszínre kerül az anyag, A vattacsomón könnyen közlekednek a hangyák.
5.    Helyezze a kívánt helyre, esetleg több helyre is, ha szükség van rá.
6.    El fog tartani egy darabig, amíg a hangyák rátalálnak..
7.    Megjegyzés: Én általában csöpögtetek egy-két cseppet a szélére, így hamarabb megtalálja azt a hangya.
8.    Hagyjuk egyedül az üvegünket, a hangyák meg fogják találni. Szinte hátborzongató, mert lógnak és isszák, isszák, és viszik a fészkükbe.
9.    Majdnem egy éjszaka alatt, el fognak tűnni.







2 megjegyzés:

Névtelen írta...


NEKEM NEM JÖTT BE- NEM MŰKÖDIK A HANGYACSAPDA!

Zsóka írta...

Azt sajnálom, akkor szakembert kell hívni, bizonyára nagyon el vannak szaporodva a hangyák. Mi már hosszú évek óta ezzel a módszerrel írtjuk őket.